Myydään Canon EF 135 mm f/2L ja Canon Extender EF 2X III

On tullut aika vapauttaa kamerakalustosta liian vähälle käytölle jäänyttä lasitavaraa. Tästä siis hyvin pidettyä Canon-laatua seuraavalle onnekkaalle omistajalle.

Päivitys 25.6.2019: Molemmat objektiivit myyty

MYYTY: Canon EF 135 mm f/2L

Hintapyyntö: 550 €

Objektiivi on linssipinnoiltaan virheetön ja muutenkin hienossa kunnossa, vain vastavalosuojasta voi huomata normaalia kulumaa.

Esittelyä tämä potrettilinssien klassikko ei juurikaan kaipaa, mutta mainitaan pari keskeisintä pointtia:

  • Tunnetaan kermaisen pehmeistä taustoistaan, yksi Canonin upeimmista bokeh-monstereista
  • Himmennettynä terävyys on huippuluokkaa

Ostin objektiivin kaksi vuotta sitten uudenveroisena käytettynä. Olen kuvannut sillä muutamia miljööpotretteja ja lisäksi objektiivi on kulkenut mukana joillain kuvausmatkoilla. Haaveilin siitä 70-200 mm f/4L IS:n korvaajaa, mutta uskollinen luottozoomini osoittautui lopulta maisemakuvauksessa ylivoimaisen monipuoliseksi.

Sittemmin olen kaivannut enemmän lyhyttä ja valovoimaista objektiivia, ja viime viikolla kalustooni liittyi uusi tulokas: Sigma 50 mm f/1.4 Art DG HSM. Se on riittävän laaja sisätiloihinkin, mutta toimii myös ulkopotreteissa. Lisäksi 50 mm polttoväli täydentää hyvin 16-35 mm laajistani ja 70-200 mm teleä.

Tämän myynti aidosti vähän harmittaa, koska objektiivin silmiähivelevän kaunista piirtojälkeä tulee taatusti ikävä. Olisin aidosti halunnut oppia hyödyntämään lasia täysimääräisesti. Uutena lähes tonnin maksava objektiivi on kuitenkin turhan arvokas makuutettavaksi vitriinissä. Toivottavasti se pääsee kovaan käyttöön.

MYYTY: Canon Extender EF 2X III

Hintapyyntö: 280 €

Jatke tuplaa polttovälin, mutta heikentää valovoimaa kaksi aukkoa ja samalla myös kuvanlaatu heikkenee objektiivista riippuen vähän tai kohtalaisesti. Parhaiten jatke soveltuu käytettäväksi valovoimaisen supertelen kuten 300 mm f/2.8:n tai 400 mm f/2.8:n kanssa.

Tämä yksilö edustaa 2X-jatkeen uusinta, kolmatta versiota, eli se sopii käytettäväksi myös uuden sukupolven teleputkien kanssa. Linssipinnat ovat virheettömät eikä rungossakaan näy mainittavaa kulumaa.

Ostin tuplajatkeen kaksi vuotta sitten vähän käytettynä, tarkoituksenani hyödyntää sitä Canon EF 300 mm f/2.8L IS:n kanssa. Niin teinkin vuoden verran, kunnes hankin kroppikennoisen 80D:n lintukameraksi.

80D:n kanssa tuplari osoittautui likimain tarpeettomaksi, sillä valovoiman heikennys oli saavutettavaan hyötyyn nähden liikaa. Kroppirungolla valovoimaa ei ole varaa menettää, koska herkkyyksiä ei voi nostaa kovin korkealle.

Olen pitänyt 1.4X-telejatketta näppärämpänä, koska valovoimaa putoaa vain aukon verran ja lyhyempää polttoväliä on helpompi hallita. Toisaalta supertelestä saa kaiken irti vasta molempien jatkeiden kanssa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *