Info

Olen Taalintehtaalla asuva 33-vuotias maanmittausalan diplomi-insinööri, sivutoiminen valokuvausyrittäjä ja kirjoittaja, erämaavaeltaja, luontoharrastaja ja pienen tytön isä.

Valokuvaus on ollut tärkein harrastukseni jo vuodesta 2006. Vuosien saatossa olen kuvannut laajasti luontoa, maisemia ja retkeilyaiheita, ja aktiivisen retkeilyharrastuksen myötä kamera on kulkenut mukanani ympäri Suomen. Kuvapankistani löytyy laaja kokoelma kuvia erityisesti Lapista, Saaristomereltä sekä entisiltä kotikonnuiltani pääkaupunkiseudulta.

Vuonna 2018 kuvaustoimintani muuttui ammattimaisemmaksi, kun perustin toiminimen, jonka kautta myyn valokuviani ja tarjoan kuvauspalveluita. Lisäksi olen toiminut muun muassa lasten luontolehti Siepon sekä Tähdet ja avaruus -lehden vakituisena avustajana. Viime aikoina tärkeimpiä kuvaustöitäni ovat olleet retkeilykirjojen kuvittamiseen osallistuminen, kuten Kevytretkeilijän opas (SKS 2020) ja Vaellusvarusteet (SKS Kirjat 2022). Sittemmin työskentely kirjojen parissa on laajentunut myös kirjoittamiseen, kun olin mukana Retki suolle -kirjassa (SKS Kirjat 2023) valokuvaamisen lisäksi toisena kirjoittajana. Seuraava kirja on jo tekeillä.

Tällä sivustolla kirjoitan myös blogia valokuvaus-, retkeily- ja luontoaiheista. Blogi toimii myös tiedotuskanavana yritystoiminnasta, kuten mahdollisista verkkokursseista.

Olen aina avoin uusille, mielenkiintoisille projekteille, joissa voin hyödyntää osaamistani valokuvauksen, luonnonharrastuksen tai kirjoittamisen parissa.

Yhteydenotot

teemu.saloriutta@gmail.com

tai

tekstiviesti / WhatsApp 050 324 7786

Pyrin reagoimaan noin vuorokauden kuluessa sähköposteihin, tekstiviesteihin ja WhatsApp-viesteihin. Puheluihin en valitettavasti pysty vastaamaan.

Teemu Saloriutta Tmi
y-tunnus: 2882699-8

Tietosuojaseloste