Citynature.eu-sivusto johdattaa Helsingin lähiluontoon

Olen jo pitkään ajatellut, että Helsingin helposti saavutettavat luontokohteet pitäisi saada paremmin matkailijoiden – ja asukkaidenkin – tietoon. Tänä keväänä julkaistu Citynature.eu-sivusto on tehty juuri tähän tarkoitukseen: sivusto esittelee Helsingin ja Tallinnan TOP10-luontokohteet. Jokaisesta kohteesta on tarjolla paljon luontotietoa ja retkivinkkejä. Sivusto on suunniteltu toimimaan erityisen hyvin mobiililaitteilla, jotta siitä olisi apua myös maastossa.

Sivusto sisältää runsaasti ottamiani maisemakuvia ja muutamia lajikuvia. Olen yli kymmenen vuoden ajan kulkenut useimmilla sivuston esittelemillä luontokohteilla, joten arkistoistani löytyi monesta kohteesta jo valmiiksi kuvia eri vuodenajoilta. Täydensin kuvavalikoimaani retkeilemällä vuoden ajan ahkerasti eri puolilla Helsinkiä.

Citynature.eu on osa EU-rahoitteista NATTOURS-hanketta, jossa Helsingin ja Tallinnan luontokohteita kohennetaan muutenkin. Esimerkiksi Lammassaareen johtavat uudet pitkospuut ovat hankkeen tuotoksia. Niin, mitäpä hyötyä olisi verkkosivuista, jos itse kohteet olisivat huonolla hoidolla. Kunnolliset rakenteet ovat suosituilla kohteilla tarpeen maaston kulumisen välttämiseksi.

Helsingin kaupungin tiedote 23.4.2018

Sivustolla esitellyt Helsingin TOP10-kohteet ovat: Harakka, Kallahdenniemi, Keskuspuisto, Lauttasaari, Mustavuori, Pihlajasaari, Seurasaari, Uutela, Vallisaari ja Vanhankaupunginlahti. Valinnoissa näkyy hyvin Helsingin rannikko- ja saaristoluonnon rikkaus. Kohteista vain Keskuspuisto ja Mustavuori sijaitsevat sisämaassa. Itse olisin tosin puolueellisena länsihelsinkiläisenä mieluusti vaihtanut jonkin saaristokohteista Mätäjokeen, joka kuuluu luonnoltaan kaupunkipurojen eliittiin.

Tässä poimintana yksi kuva jokaiselta kohteelta:

Harakka
Kallahdenniemi
Keskuspuisto
Lauttasaari
Mustavuori
Pihlajasaari
Seurasaari
Uutela
Vallisaari
Vanhankaupunginlahti (Huom NATTOURS-hankkeessa tehdyt pitkospuut)

Kuvaisin mielelläni muutakin matkailua edistävää kuvamateriaalia toiminimeni kautta. Jos tarvitset jonkin matkailukohteen markkinointiin valokuvia, neuvottelen mielelläni yhteistyöstä. Yhteydenotot: teemu.saloriutta[at]gmail.com.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *