Talvi käväisi Helsingissä

Syksy on ollut suorastaan epäonnisen pilvinen. Olen viettänyt loka-marraskuussa yhteensä kymmenen yötä hyvillä tähtikuvauspaikoilla eri puolilla Suomea. Yhtenäkään yönä taivas ei ole ollut kirkas. Alkusyksystä hankkimani tähtikuvausobjektiivi Samyang 24mm f/1.4 on kulkenut kameralaukussa lähinnä ylimääräisenä painona, joten siitä ei vielä ole kertynyt kokemuksia jaettavaksi asti.

Viikkotolkulla jatkunut harmaus ei ole muutenkaan innostanut maisemakuvauksen pariin. Viime viikonloppu oli virkistävä poikkeus: lumi käväisi viimein maassa ja houkutteli pitkästä aikaa kuvaamaan Helsingin rannoille ja saariin.

Ensilumi kantakaupungissa

Marraskuun puolivälissä avattiin jälleen Helsingin edustalla sijaitseviin Uunisaariin johtava ponttoonisilta. Uunisaaret tarjoavat mainion kuvauspaikan aivan Kaivopuiston ja Merisataman tuntumassa. Pienistä saarista pääsee aallonmurtajaa pitkin viereiseen Liuskasaareen, joka tunnetaan parhaiten hulppeasta ravintolastaan.

Viime perjantaina pyryttäneestä ensilumesta oli vielä lauantaina muutama sentti jäljellä. Meren ollessa vielä sula maisemakuviin sai hieman erilaista sävyä kuin myöhemmin talvella, jolloin koko maisema hohtaa valkoisena. Jos talvi nyt ylipäätään suvaitsee kaupunkiimme saapua. Aurinko ei tälläkään kertaa näyttäytynyt, mutta tyyni, pilvinen sää ei ollut huonoin mahdollinen.

Kokeillaanpa uudenlaista tapaa kuvien julkaisuun, galleriaa keskellä blogikirjoitusta. Kuvat aukeavat klikkaamalla suuremmiksi.

Talvipäivä Seurasaaressa

Sunnuntaina lämpötila oli jo taittunut selvästi nollan yläpuolelle ja lumipeite alkoi huveta vauhdille. Metsäinen Seurasaari tarjosi puitteet marraskuun viimeisille lumikuville. Raskas pilviverho sai maiseman näyttämään masentavan synkältä, eivätkä lumen rippeet riittäneet pelastamaan tilannetta.

Kuvasaalis jäi laihaksi, pari tammenterhoa jyrsivää oravaa sentään tunki väkisin kuviin. Jälkimmäisessä ruma tausta on yritetty nolosti piilottaa high key -tyylisellä käsittelyllä.

20141123_1328-27_017

20141123_1359-29_028

2 kommenttia

  1. Seija Ropponen 29 marraskuun, 2014 at 18:04

    Vähäinen valonhäivähdys värittää hienovaraisesti ja veden heijastukset kaksinkertaistavat lumimaiseman kauneuden.

    Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *