Sivustoa uudistettu ja kuvapankki avattu

Tässä kävi nyt niin, että sivustoni meni kokoaan uusiksi ja siirtyi samalla uudelle palveluntarjoajalle. Lisäksi avasin kuvapankin, joka sisältää yli 4000 kuvaa vuosilta 2008-2018.

Avataanpa vähän taustaa. Ensinnäkin, perustin kaikessa hiljaisuudessa sivutoimisen yrityksen alkuvuodesta 2018. Tai taisin siitä jossain blogitekstissä sentään vähän mainita. Teemu Saloriutta Tmi:n kautta hoidan kaikenlaisia pikku projekteja liittyen valokuvaukseen, luontoon ja kirjoittamiseen. Töitä on riittänyt sen verran, etten ole ehtinyt juurikaan edes markkinoida palveluitani. Nyt esimerkkejä palvelutarjonnastani on koottu erilliselle palvelut-sivulle.

Toiseksi, olen jo muutaman vuoden ajan pimeinä talvi-iltoina käynyt läpi noin 100 000 kuvan arkistoani ja hakusanoittanut parhaita paloja. Tavoitteena on ollut koota kuvat hakusanoitettuina kuvapankkiin, josta niitä olisi helppo löytää ja ostaa. Tämän syksyn urakoinnin jälkeen  kuvapankki on vihdoin avattu osoitteessa Luonnonvalo.kuvat.fi. Kuvapankki sisältää yli 4000 kuvaa ja lisää tulee kuukausittain. Suurin osa on maisemia, mutta joukkoon mahtuu kuvia myös esimerkiksi linnuista, nisäkkäistä, matelijoista, sammakoista, perhosista ja sudenkorennoista. Ihmistoimintaakin vilahtaa ainakin retkikuvien joukossa.

Kolmanneksi, vanha sivustoni oli auttamatta teknologisesti jälkeenjäänyt. Viisi vuotta sitten pystyttämäni sivuston mobiilitoimivuus ei ollut paras mahdollinen. Osa sivustosta oli toteutettu hankalasti ylläpidettävillä omilla koodivirityksillä, minkä vuoksi sivuston tietoturva oli heikentynyt. Viimeinen niitti oli sivuston hakkerointi marraskuussa. Vaihdoin webhotelliksi Hostingpalvelu.fi:n WordPress-sivustoille räätälöidyn paketin. Aiempi palveluntarjoajani Webhotelli.fi ei koskaan tuntunut auttavan asiakasta onnistumaan. Pakolliset hommat hoituivat rimaa hipoen, mutta kehno maku jäi 12 vuoden asiakkuudesta. Laiskuuttani en jaksanut vaihtaa aiemmin, vaikka sivustolla oli jo esimerkiksi viime keväänä useita yllättäviä katkoksia.

Uusi sivusto sisältää kaikki vanhat blogitekstit kuvineen. Vanhat kuvagalleriat, joita olin päivittänyt viimeksi vuonna 2014, ovat poistuneet käytöstä. Jatkossa lisään kuvia suoraan kuvapankkiin. Tuoreita kuviani voi seurailla myös Instagramista. Vanhoilta sivuilta saattaa vielä siirtyä myöhemmin jotain sisältöä, kuten retkeilyaiheisten tekstien koostesivu. Muutakin pientä viilausta varmasti tulee. Nyt uskallan kuitenkin avata sivuston taas käyttöön parin päivän katkon jälkeen. Tervetuloa tutustumaan uusittuun sivustoon ja kuvapankkiin!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *