Merenranta kutsuu -kirja julkaistu

Helsingin kaupungin ympäristökeskus ja Luonto-Liitto ovat julkaisseet opaskirjan Merenranta kutsuu – Tietoa ja luovaa tekemistä Suomenlahden rannalla retkeileville. Olin mukana oppaan kuvittajien joukossa: lopulliseen teokseen valikoitui 17 valokuvaani.

Lisäksi tällä viikolla 30.6.-4.7. muutama Itämeriaiheinen kuvani on esillä kosmetiikkaliike LUSH Finlandin myymälässä Helsingin asematunnelissa. Mininäyttelyn avulla tuodaan esille Suomenlahti-vuotta 2014 ja Luonto-Liiton Itämeriryhmän toimintaa sekä erityisesti edellä mainittua opasta. (En ole osallistunut näyttelyyn muuten kuin tarjoamalla muutaman kuvan tulostettavaksi. Kuvavalinnat vaikuttivat kuitenkin onnistuneilta ja tulosteiden laatu ja värit olivat kunnossa.)

Alla lisätietoa opaskirjasta.

Opaskirja Itämeren rannoilla retkeileville

Merenranta kutsuu on lukuisien asiantuntijoiden kirjoittama massiivinen tietopaketti jokaiselle Itämerestä kiinnostuneelle. Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen sivuilla kuvaillaan opasta näin:

”Opaskirja innostaa tutkimaan merenrantoja ja tarjoaa tietoa ja toimintavinkkejä. Samalla se on rantakasvio, lintu- ja kivilajiopas, sen avulla voi opetella Suomenlahden kalat tai vaikkapa kaupunkiympäristön lokkilajit. ”

Samalta sivustolta voi ladata oppaan PDF-muodossa. Painettua opasta jaetaan kesän aikana yleisölle Harakan luontokeskuksessa. Lisäksi kaupungin järjestämille Suomenlahti-vuoden luontoretkille osallistuneet voivat hakea oman kappaleen maksutta Helsingin kaupungin ympäristökeskuksesta (Viikinkaari 2a).

merenranta_kutsuu_aukeama
Esimerkkiaukeama oppaasta. Vasemman sivun kuva otettu Lauttasaaressa vuonna 2010, oikean Jurmossa vuosina 2011 ja 2013.
20140630_172516[1]
LUSHin näyttelyn kuvamateriaalia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *