Retkeily

Kokoan tälle sivulle linkkejä sivustolla julkaistuihin retkeilyaiheisiin kirjoituksiin ja kuvagallerioihin.

Retkeilyharrastuksen taustaa

Lukioiässä alkanut retkeilyharrastus on muuttunut ympärivuotiseksi ja hallitsee valokuvauksen ohella kaikkea vapaa-aikaani. Parhaina vuosina Lapin-vaelluksia kertyi neljä ja maastoöitä yli 40. Sittemmin tahti on hieman tasaantunut, mutta edelleen pyrin tekemään vuosittain vähintään kaksi viikon vaellusreissua ja viettämään mahdollisimman monta viikonloppua luonnossa.

Etsin mielelläni hieman hiljaisempia alueita ja poikkean suositummille kulkumaille vain sesonkiajan ulkopuolella. Täydellinen kulkemisen vapaus löytyy vasta sieltä, missä pitkospuut päättyvät ja autiotuvalta nouseva savukiehkura haihtuu tunturituuleen. Kohteesta riippumatta pyrin painottamaan retkilläni kiireetöntä luonnosta nauttimista ja valokuvausta kuntoilukeskeisen suorittamisen sijaan – muita retkeilytapoja yhtään väheksymättä.

teemu_itakairassa
Itäkairassa elokuussa 2014.

Blogikirjoituksia

Kaikki retkeilyaiheiset blogikirjoitukset löytyvät blogin kategoriasta Retkeily. Alla on aihepiirin mukaan jaoteltu lista kirjoituksista.

Retkiä ja retkikohteita Suomen Lapissa

Retkiä ja retkikohteita muualla Suomessa

Retkiä ja retkikohteita ulkomailla

Tee-se-itse

Muita varustejuttuja

Sekalaisia

Blogikirjoitukset kattavat vain vuodesta 2013 eteenpäin tehtyjä retkiä. Muutamilta aiemmilta retkiltä löytyy erillisiä kuvagallerioita:

Kuvagallerioita ja kertomuksia retkiltä

 Päivitetty 21.12.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *