11 kommenttia kirjoitukseen “Uusimmat kuvat

 1. Hyviä kuvia! Monissa kuvissa esiintyy luontokuvissa harvinaista “taiteellista sommittelua” – ajatusta. Erityisesti kiinnitin huomiota kuvaan_20130728_0619-55_056.jpg Hangon suunnalta.

 2. Hyvä kuvausvire näköjään jatkuu 🙂 Huomiotani herättivät mm. kirkkaat yötaivaan kuvat. Kuinka olet saanut tähtiin moisen kirkkauden? Kuvankäsittelyä vai muuten vaan riittävä valotus. Sitähän ei voi lisätä loputtomiin ilman “seurantaa”. Vai onko kameran ISO-luku riittävän korkea ennen kuin “kohisee”?

  1. Viimeinen veikkaus osuu oikeaan, eli tosiaan herkkyydet on vedetty aivan äärirajoille (ISO 12800). Lisäksi kuvankäsittelyssä pystyy vielä vähäsen nostamaan valotusta, ei tosin loputtomiin ilman häiritsevän suurta kohinan määrää. Valotusaika oli 30 sekuntia, jolla tähdet vielä juuri ja juuri näkyvät pistemäisinä laajakulmalla kuvattaessa.

 3. Näitä vimeaikaisia kuviasi katsellessani aina pysähdyn kolmen Stångby:n graafisen puun kohdalle. Kyllä on hieno pelkistys. Et tietenkään ole sitä “käsitellyt”???

  1. Stångbyn puut on kuvattu lumisateen jälkeisenä harmaana aamuna. Pienellä ylivalotuksella taivas on saatu lähes valkoiseksi, kuvankäsittelyssä tummia sävyjä vedetty mustempaan suuntaan. Kuljen paikan ohi joka aamu, mutta vain kerran näkymä on ollut kuvauksellinen.

 4. Näin ajattelin “tekniikan” olevan. Piti vaan tarkistaa 🙂
  Joskus kuva (totuus) on tarua ihmeellisempi. Jonkinlainen kamera kannattaa aina pitää mukana, jos meinaa nuo “uskomattomat” tilanteet ikuistaa.
  Hyvä kuva – tuollaisia kuvattiin nuoruudessani mv-filmille ja kopioitiin extra-hartille paperille. Nykyään on tekniikka toinen, mutta päämäärä ja tulos sama = pelkistetty graafinen sommitelma. Jostain syystä yksinkertaisin elementein koostettu kuva on moninkertaisesti “palkitsevampi” kuin yltäkylläinen sillisaatti.

  1. Jep, kamera pitää olla aina mukana! 🙂 Pidän itsekin pelkistetyistä, graafisista kuvista, vaikka kuvaankin niitä liian harvoin.

Kommentoi